5 הרצאות
שכדאי לכל בעלת עסק עצמאי להכיר

הגיע הזמן לקבץ יחד הרצאות מומלצות שהן חובת צפיה לכל אישה ובעיקר לנשים בעלות עסק עצמאי. החל בחסמים שיש לנשים בעולם העבודה, דרך ניהול ומנהיגות (והורות על הדרך) וכלה בבטחון עצמי ושפת גוף - אלו ההרצאות שאת חייבת לצפות בהן בדרכך ל #נעיםמאוד

שפע התכנים מאיים למוטט אותנו. לפעמים הוא מייאש גם אותי. בשנים האחרונות עברתי מלקרוא ללהאזין, ולפעמים אני צופה בסרטונים (כמעט שאין ספר שיצא בשנים האחרונות שלא נלווית אליו הרצאה או תקציר). בגלל שהיה לי קשה לבחור פשוט החלטתי ללכת על חמש, ואם יהיו תכנים נוספים בעתיד, אפרסם אותם בפוסט נוסף.
שתיים מההרצאות האלו היו המלצה של אחי הקטן, שי כפיר, שיום אחד אולי תהיה לנו הרצאה משותפת על ניהול. או כך אני מקווה.

ליז וייזמן - המכפילות והמקטינות

חלק מהרצאה שהיא גם ספר בשם מולטיפליירז (Multipliers, "מכפילים") עליו כתבתי בעבר בפוסט על הורות. בחלק הזה של ההרצאה היא מדברת על ה"מקטינה האקראית" – מנהיגה שהכוונות שלה טובות, להעצים, אבל הפעולות שלה גורמות לאנשים סביבה להרגיש לא מספיק טובים, לא לעמוד בקצב, ובאופן כללי לא לעשות במקום לעשות.

זו התנהגות שאני מוצאת בעיקר אצל הורים, וגם אני חטאתי בה: מרוב שאנחנו רוצים "לעזור" אנחנו הורסים. לפעמים הדרך הטובה ביותר להניע תהליכי שינוי היא לשתוק.

וייזמן מספרת על ערב עם הילדים שלה, בו החליטה לקחת על עצמה את "אתגר השאלות": במקום לצעוק פקודות – רק לשאול שאלות במשך זמן רב. 

איך זה רלוונטי לעסק עצמאי? 

היחסים שלנו עם הלקוחות שלנו בעסק עצמאי הם של מנהיגות וניהול: את בעליו של העסק שלך, והלקוחות הגיעו אליך כדי שתובילי אותם בבטחון לקבלת החלטות, שתפתרי להם את הבעיות בהתאם לניסיון ולידע שלך, לא בהתאם למה שהם מרגישים שצריך. היכולת להבין צרכים של אחרים ולהוביל אותם לפתרון היא יכולת מנהיגות, ולכן תכנים רבים של מנהיגות קשורים לניהול עסק עצמאי.

איימי קאדי - שפת הגוף שלך משנה את מי שאת

אמנם מיליונים כבר צפו בהרצאה הזו של איימי קאדי, אבל אם יש סיכוי שלא צפית – אני מפנה אותך אליה כאן. אני מדברת עליה כבר שנים בהרצאות שלי ואוהבת את העקרון שלה: כל מה שאישה צריכה זה שתי דקות ומרחב פרטי משלה (אפילו חדר שירותים) כדי להעלות לעצמה את הבטחון העצמי.

קאדי מספרת בצורה מעוררת אמפתיה על ניסוי שערכה, שהראה איך באמצעות תנוחות גוף (Power poses) אפשר לשנות את ההרכב ההורמונלי שלנו – ובכך להעלות את הבטחון העצמי ואת רמת הכריזמה שאשנחנו משדרות החוצה.

אני מיישמת את זה כבר שנים בקריינות ומלמדת את זה בסדנאות – הקול שלנו נשמע אחרת לגמרי כשאנחנו עומדות ואם נוסיף על זה תנועה – עוד יותר. כך שבאופן כללי אם את רוצה להרגיש גדולה – שווה לך להגדיל את המקום הפיסי שאת תופסת בעולם – זה ישדר החוצה.

איך זה רלוונטי לעסק עצמאי?

כי לפני פגישה שמלחיצה אותך טוב להיזכר בהרצאה הזו, להרים ידיים לאוויר למשך שתי דקות וללכת להשיג את זה.

שריל סדנברג - למה אין לנו מספיק נשים מנהיגות

הספר פורץ הדרך של שריל סנברג "לפרוץ קדימה" נולד כהרחבה של ההרצאה הזו שלה. עדיין מפתיע אותי לגלות פמיניסטיות שלא קראו את הספר שלה, שהוא בבחינת טקסט בוק חובה לכל מי שנשים בעולם העבודה מעניינות אותה, או פשוט נשים בעולם.

אמנם גם על הספר הזה התפרסמה ביקורת רבה, חלקה מוצדקת (אחרי הכל, סנדברג היא אישה לבנה פריבילגית, שנולדה בצד הנכון של העולם, ולכן כמה קל לה להטיל את האחריות על קידומן של נשים על הנשים עצמן), אבל הוא משובץ סיפורים מאירי עיניים והמון מחקרים ועובדות שחשוב לדעת על חסמים שעומדים בפני נשים, וצורות חשיבה שממש כדאי לנו לשנות.

אם אין לך זמן להקשיב לספר -לפחות צפי בהרצאה שלה.(המלצות על ספרי אודיו בפוסט הזה)

רשמה סוג'אני - ללמד את הבנות שלנו אומץ, לא שלמות

אני מתה על ההרצאה הזו של רשמה סוג'אני, שקושרת בין הרגלים קטנים מאד לבין מהפכות גדולות. אם נרצה לחולל שינוי של ממש אצל נשים בעולם, וללמד אותן להרגיש נוח עם כוח (הסיסמה החדשה שלי, אהבת?) הרי שכדאי להיות מודעות לתגובות שלנו כשאנחנו מחנכות את הדור הבא של הנערות.

בהרצאה שלה היא מדברת על החשיבות של דוגמא אישית, של חינוך מאפשר ומעצים (בדומה לליז וייזמן, גם היא ממליצה לתת לבנות שלנו להצליח לבד, כלומר להיכשל לבד קודם) ואני אוהבת במיוחד את הדוגמא של המורה למחשבים.

למה זה רלוונטי לעצמאיות?

כי אם תעשי הכל כדי להימנע מטעויות בעסק שלך, את בחיים לא תצליחי. זהירות היא פעמים רבות הימנעות ופחד -לא באמת זהירות. בשביל להגיע לצמרת צריך לטפס, וכשמטפסות נופלות כמה פעמים עד שלומדות.ים לעשות את זה כמו שצריך. במפגשים שלי עם נשים אני נוכחת כל הזמן שאנחנו חייבות לחזק את שריר האמון שלנו ולהחליש את שריר הביקורת העצמית.

כנות רדיקלית

ההרצאה של קים סקוט מעולה כי היא בנויה על מודל פשוט וגאוני, מודל של תקשורת עם עובדים ובין צוותים.
בעצם, מה שהיא מדברת עליו הוא וריאציה של "נעים מאוד": מה קורה כשיש לנו כוונות טובות ואנחנו מנסות להעביר ביקורת – משימה שהיא חלק מהגדרת התפקיד של כל מנהלת.
סקוט עבדה אצל שריל סנדברג בגוגל, ומשוב חשוב שהיא קיבלה ממנה גרם לה לפתח את המודל הזה, בו היא מסבירה איזו סוג של כנות נדרשת ממנהלות וממנהלים – שלוב של אכפתיות אישית וישירות קיצונית. נשמע שבעולם הארגונים האמריקאיים אלו תכונות והתנהגויות נדירות למדי.

מה שיפה במודל שלה הוא, שאפשר להבין מדוע רע כל כך להיות במקומות האחרים – הימנעות מישירות מייצרת מניפולציה או אמפתיה הרסנית, הימנעות מאכפתיות מייצרת אגרסיביות גועלית.
צפו בהרצאה הקצרה וחישבו על המודל הזה אחר כך שעות, מבטיחה.

איך זה רלוונטי לעסק עצמאי

כי זה מסביר בצורה ברורה מדוע להיות "נחמדה" יכול להיות הרסני לפרויקט או ליחסים עם הלקוחות שלנו, ומדוע כדאי לנקוט בגישה אסרטיבית נעימה מאד של כנות רדיקלית.

בונוס קטן לסיום – קטע מראיון עם סטיב ג'ובס, בו הוא מספר על העבודה שלו עם המעצב הגרפי הנודע פול ראנד. יש פה יופי של סיפור על שיחות מכירה ושיחות על ערך, הובלה בעבודה והערכה מלקוח. תהנו!

נזכרת בהרצאה אהובה שיכולה להיות רלוונטית או מעניינת עבורי או עבור הקהל שלי?

אשמח לשמוע ממך בתגובות! אם אקבל ממך סרט רלוונטי ומעניין, שלא הכרתי, אני מבטיחה לפרסם עם קרדיט בפוסט ההמשך.

רונית

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. לאה כהן

    תודה רבה על ההמלצות האלה, צפיתי כעת בכולן, ומחלקן ממש נהניתי.

    הרצאה שאני אוהבת מאוד היא מ-2013 וניתנה בכנס
    Business of Software.
    הכותרת שלה היא "מתכנתים, יזמים ודכאון" ומעביר אותה אדם בשם גרג בוגס, ומספר על הבעיות הנפשיות שלו והשילוב שלהן עם תחום התכנות. זו הרצאה ממש מעוררת השראה, ובפוסט שפורסם בבלוג הכנס נאמר:
    זוהי ההרצאה הראשונה של הכנס שמתפרסמת בפומבי, והיא היחידה בכל תולדות הכנס (שזוהי שנתו השישית) שזכתה ל-standing ovation.
    ובצדק (ולא שלא היו מרצים מפורסמים ומוכשרים בכנסים האלה). ההרצאה של גרג היא הרואית, מצחיקה, עצובה, אפלה, מרוממת, אמיצה, רגישה, אינטלגנטית, מעוררת השראה ומועילה.
    https://player.vimeo.com/video/78419167

    1. רונית כפיר

      תודה לאה! כיף שצפית ותודה שהעשרת אותנו בעוד לינק משלך. שמה לי פתוח לתזכורת לצפות!

    1. רונית כפיר

      סומכת עליך, למרות שלא מכירה. משום מה אני לא מתה על ברנה בראון. אף פעם לא ממש מאמינה לה.

  2. רותי

    לינק לראיון עם נהגת מרוצים (דרך האתר שלי- לא מצאתי את הלינק המקורי על רגל אחת) שמדברת על איך מצליחים בתחום הזה ובכלל בחיים ובניהול עסק. אחרי שראית את פורמולה 1 נראה לי שתאהבי גם את זה 😊 ולא חייבת לתת לי קרדיט
    https://www.aharoni.dk/post/if-you-are-looking-at-the-wall-you-are-going-there

    1. רונית כפיר

      מגניב!! מיד רצה לראות. נהדר שיש נהגת מרוצים ובהחלט, חסר לי אחרי סיום העונות של פורמולה אחת. תודה רבה רותי

כתיבת תגובה

רוצה לרכוש את ההרצאות שלי?

הירשמו לעדכונים
על פוסטים חדשים בבלוג

פוסטים לוהטים

שחר ועינב צועדים בשביל בין הרים

אדווה קטנה במפל גדול

בחג סוכות יצאנו לקמפינג עם חברים, שלושה ימים בצפון. ביום השני טיילנו אל מפל היהודייה. בשביל שעולה חזרה, פנתה אלי אשה צעירה, שעצרה בצל עם המשפחה. "סליחה,

לפוסט המלא »

פוסטים אחרונים

הנושאים הכי חמים לפי

בינתיים, באינסטגרם שלי:

אני רוצה עדכון
על פוסטים חדשים בבלוג

פוסטים לוהטים

פוסטים אחרונים

הנושאים הכי חמים

בינתיים, באינסטגרם שלי: